Elbaria

Attila is een Live Role Play vereniging in het noorden van Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). Attila organiseert 3 keer per jaar Elbaria, een high-fantasy LARP evenement over de avonturen van een groep helden. Elbaria heeft een rijke geschiedenis maar is zeker ook toegankelijk voor nieuwe en bestaande LARP’ers.

Nu, reeds meer dan 25 jaar, zijn onze spelers betrokken bij het wel en wee van het koninkrijk Elbaria. In die tijd is het land weder opgebouwd, bezet door chaos-troepen, opnieuw weder opgebouwd, overspoeld door ondoden, etc., etc.. Oftewel er is altijd wel wat te doen. Binnen de Elbaria-setting ligt de focus op de belevenissen van onze helden, de spelers. Ze zijn altijd nauw betrokken bij de gebeurtenissen en de ontwikkelingen binnen en rondom het koninkrijk. De spelers zijn mensen, elven en dwergen die door middel van hun kennis en inzicht, magische vermogens of krijgskunst de problemen confronteren en gezamenlijk oplossen. Hierbij komt hun persoonlijke achtergrond en eventueel daaruit voortvloeiend plot uitgebreid aan bod.

Binnen de Elbaria-setting zijn de NPC’s niet alleen maar monsters. Het is aan hun om, samen met de spelers en de spelleiding, de setting tot leven te brengen en de spelers daarbij te motiveren, ondersteunen of tegen te werken. Om dat te mogelijk te maken zorgt spelleiding voor uitgewerkte achtergronden en karakterbeschrijvingen die zoveel mogelijk worden afgestemd op de NPC in kwestie. Dat wil niet zeggen dat er niet regelmatig gebutst wordt maar de nadruk ligt vooral op het spel tussen de verschillende karakters (PC’s en/of NPC’s). Gezamenlijk, PC’s, NPC’s en spelleiding schrijven we de geschiedenis van de opkomst en ondergang van het koninkrijk Elbaria.


De regels