Wat is LARP?

LARP is een afkorting voor Live Action RolePlay. Figuranten (ook wel NPC’s genoemd) en spelers. De figuranten worden aangestuurd door de spelleiding en brengen de plot-elementen en omgeving tot leven. Denk hierbij aan de lokale bevolking, de rovers in het bos, de adel en hun gevolg. Figuranten krijgen kleding en begeleiding vanuit de spelleiding. Spelers maken een eigen personage met een eigen achtergrond en kostuum. De spelers zijn als de helden uit een film die het verhaal van de figuranten beleven en sturen.

Speler

Je verzint hiervoor een personage en gaat deze zelf spelen. Je bedenkt een naam, waar je personage vandaan komt, welk ras je personage is en welke doelen hij of zij heeft. Je bepaalt zelf wie jouw personage is en wat jouw personage maakt wie hij of zij is, en je dompelt jezelf een weekend lang onder in dit personage.

Figurant

Je kunt ook als figurant (NPC) meedoen aan een larp; dan krijg je van de spelleiding rollen toebedeeld. De organisatie zorgt meestal ook voor je kostuum, wapens, en al het andere dat je nodig hebt om je rol te kunnen spelen. Als figurant krijg je begeleiding en de mogelijkheid om van verschillende dingen te proeven. Zo kan je worden ingezet om te vechten als vijand van de spelers (zogenaamde ‘buts’-rollen). Dit kan zelfs als monster zijn. Maar ook vaste rollen zijn mogelijk.

Lijkt het je leuk om LARP een keertje te proberen? Stuur ons een e-mail of stel je vraag in ons Discord kanaal.

Discord