Elbaria Koningsweekend 2022

vr 12 aug t/m ma 15 aug, Scouting lookwide Haren

IC Teaser

Beste inwoners van het koninkrijk Groot-Elbaria,

Vanuit de westelijke oceaan komt een dreiging die het voortbestaan van ons koninkrijk bedreigd. Godslasterende lieden die een valse zonnekeizer aanhangen en geen die voor zich staat in leven laat. Onze westelijke provinciën houden dapper stand, maar vele dorpen en zelfs enkele versterkte plaatsen zijn al gevallen. Onze medebewoners die zich in deze plaatsen bevonden zijn tot op de laatste man afgeslacht of gevangen genomen. Voor deze indringers is niets heilig, tempels en kerken gewijd aan onze goden worden met grote routine afgebrand. De indringers zijn nu een halt toegeroepen aan de rand van de woestijn der leegte. Onze dappere verdedigers houden hier de bendes aan goddeloze heidenen tegen.

In Kalis, thuis van de paladijnen en priesters worden door de dappere verdedigers van ons koninkrijk voorbereidingen getroffen voor een tegenoffensief, om de heidense hordes terug de oceaan in te drukken. Daarom roep wij alle inwoners die aan de volgende kwalificaties voldoen op om naar Kalis te trekken:

 • Priesters van alle goden van het pantheon: voor het vormen van een wederom verenigd priesterlijke organisatie, om te strijden tegen de valse zonnekeizer.       
 • Lieden met ervaring in het leiden van troepen, met of zonder adellijke titel: voor het rekruteren door keuring wie een leiderschapspositie verdient bij de het komende tegenoffensief tegen de barbaarse heidenen.
 • Lieden met vechtervaring: voor het vormen van het leger dat de heidenen zal afslachten en terug de zee in zal jagen.
 • Magiërs, druïden, sjamanen en andere liederen met magische talenten om te werken aan verschillende manieren om de indringers direct en indirect tegen te werken.

Wij hopen u in grote getallen in Kalis te zien voor de tijd waarin wij traditioneel de koningsspelen zouden houden.

In alle territoria die toebehoren aan de kroon van Elbaria gelden vanaf heden de volgende nieuwe aanpassingen aan de wetten van het land in verband met de huidige oorlogssituatie.

 • De rechten van het scherprechters-gilde zijn hierbij uitgebreid. Bij elke rechtbank of andere plaats waar recht gesproken wordt in Elbaria zal vanaf heden een scherprechter aanwezig zijn. Deze heeft de autoriteit om in naam van de kroon de uitspraken van de lokale rechtspraak te verwerpen.       
 • Ieder die de zonnekeizer volgt in Elbaria is vanaf heden uit Elbaria verbannen. Het is ieder toegestaan om deze lieden te doden of gevangen te nemen. Als een volger van de zonnekeizer levend wordt overgedragen aan het lokale gerecht of een vertegenwoordiger van de kroon dan staat hier een monetaire beloning tegen over.
 • Meer scherprechters zullen de wegen en wildernis van Elbaria vanaf heden patrouilleren om spionnen en ander gespuis op te sporen en standrechtelijk te executeren.
 • De rechten van het koeriersgilde zijn hierbij uitgebreid, het is het koeriersgilde toegestaan om aan     inlichtingen vergaring te doen om spionnen van de zonnekeizer te identificeren en uit te schakelen. Het koeriersgilde is hierbij een directe vertegenwoordiger van de kroon.
 • De rechten van het handelsgilde zijn hierbij uitgebreid, het is het handelsgilde toegestaan om goederen tegen vaste kosten te verhandelen om inflatie door de oorlogssituatie tegen te gaan en om te zorgen dat de strijdmachten voldoende middelen hebben om de volgelingen van de Zonnekeizer te bestrijden.
 • Het is het handelsgilde toegestaan om normaal illegale goederen te vervoeren met uitzonderlijk tot doel het bestrijden van de zonnekeizer.
 • Het is iedere veroordeelde toegestaan om zich op te geven voor een strafbataljon van het Elbariaanse leger. Hierbij wordt hun straf omgezet in krijgsdienst tot het einde van het conflict met de zonnekeizer.

Getekend door,

Koning Karstav Winterlicht van Groot Elbaria
Koningin Celeste van Autori Winterlicht van Groot Elbaria
Hogepriester van Elbaria, Stern Ijzerhand
Grootmeester der Paladijnen, Dorian Waiken
Meester-Scherprechter van Elbaria, Dorian Waiken
Hoofd van het koeriersgilde, Catharina Neulaand
Hoofd van het handelsgilde, Aron Eikenblad
Generaal Berend Zilverstaal van de ijzeren toren


Elbaria Koningsweekend 2022

Nu iedereen bijgekomen is van ons geweldige Pinksterweekend staat het volgende event al weer in de planning.

Van vrijdag 12 t/m maandag 15 augustus 2022 willen we een geweldig koningsevenement neer gaan zetten.

Omdat we aankomende event gebruik gaan maken van 2 terreinen het oude bekende Look Wide en het nieuwe Tecumseh zullen er wat kleine veranderingen zijn.

Ons SL team en de NPC’s zullen ic hun intrek nemen in het gebouw van Look Wide. De PC’s en de Yurth van Blenda zal te vinden zijn in het gebouw van Tecumseh. De tenten willen we wel graag achter het Look Wide houden.

Prijzen

We hebben natuurlijk weer de Early Bird korting en deze zal duren tot 22 juli 2022.

Dus de prijzen zijn als volgt:

VOOR 22 juli 2022
PC      wel lid:   75
NPC    wel lid:   55
SL       wel lid:   55
PC       niet lid  85
NPC    niet lid:  65
SL       niet lid   65

NA 22 juli 2022
PC    wel lid:   80
NPC   wel lid:   60
SL     wel lid :  60
PC    niet lid:   90
NPC   niet lid:  70
SL     niet lid:  70

Betalingsinformatie:

 • Gelieve voorafgaande per bank te betalen, bij poortbetaling is er een toeslag van € 5,-
 • Als je komt helpen inladen/uitladen of kleding wassen dan krijg je € 5,- korting op de inschrijfprijs
 • Is dit de 1e keer dat je met Attila mee doet? Dan krijg je eenmalig een korting van € 5,-
 • Mocht je gebruik willen maken van de optie voor een gespreide betaling? stuur dan z.s.m. een mail naar schatkistbewaarder@attilalrp.nl.
 • Als je niet het gehele evenement kan, kun je in overleg met schatkistbewaarder@attilalrp.nl een aangepaste prijs afspreken. Vermeld dit ook in je inschrijving, zodat de spelleiding ook op de hoogte is van je beschikbaarheid.

Betalingsgegevens:
NL43 RABO 0325 1089 43
t.n.v. Attila Live Role-Play Vereniging, Groningen

Eten & Drinken

De maaltijden (inclusief in de prijs) worden zoals gewoonlijk weer verzorgd door de Yurth van Bleda, onze zusterstichting die al jaar en dag ons voorziet van uitstekende maaltijden en goede verzorging. Als je speciale eisen hebt qua eten, meld dit dan bij je inschrijving.

De volgende maaltijden worden geregeld:

 • Ontbijt op zaterdag, zondag en maandag
 • Avondeten op zaterdag, en zondag

LET OP :: Het meebrengen van eigen eten en drank is, in principe zonder overleg vooraf, niet toegestaan. Over eten en drinken wat je in je eigen tent of auto hebt liggen hebben wij niets te zeggen maar op het spelterrein (IC en OC) stellen we het op prijs als je gebruik maakt van het aanbod van de Yurth. Heb je speciale wensen op dit gebied dan kun je die doormailen naar de secretaris van de Yurth secretaris@yurthvanbleda.nl.

Meedoen

Inschrijving bestaat uit 2 stappen:

 1. Schrijf je in via onderstaand formulier
 2. Maak het inschrijfbedrag over naar NL43RABO0325108943 ten name van Attila LRP

Vergeet hierbij niet te vermelden of je als PC of NPC mee doet.

N.B. : Mocht je een nieuw karakter hebben, dan kan je de ingevulde sheet mailen naar karakters@elbaria.nl. Als je nog inzicht wilt in je huidige karakter, of vragen hebt, stuur ook dan gerust een mail.

Inschrijven