Elbaria Koningsweekend 2021

vr 27 aug t/m ma 30 aug 2021, Haren

L.S.,

Voor hen die de ontwikkelingen rondom het corona-virus de afgelopen weken gevolgd hebben zal het niet als een al te grote verrassing komen : Het bestuur van live roleplay vereniging Attila heeft besloten dat het niet verantwoord is om de Elbaria-activiteit van 27 tm. 30 augustus door te laten gaan.

De delta-variant slaat wild om zich heen en een groot deel van onze spelers valt in de groep die momenteel het meest geraakt wordt. Een andere factor is dat de locatie die we gehuurd hebben in Haren is, ongeveer 2 á 3 kilometer onder Groningen, op het moment van schrijven de uitbraak brandhaard van Nederland, zo niet, Europa.

Een andere belangrijke overweging is dat de overheid nu een verbod heeft ingesteld op meerdaagse evenementen, waaronder ook ons evenement zou vallen. Beslissing over het afbouwen of vasthouden van deze maatregel weten we pas 13 augustus. Deze onzekerheid is momenteel dusdanig dat wij geen voorspelling durven te doen wat besloten wordt. Om twee weken vooraf het evenement te moeten afblazen is dan zeker niet wenselijk. Deze onzekerheid is voor ons als bestuur ook een belangrijke reden om het evenement niet door te laten gaan.

We richten onze blik nu op een Elbaria-activiteit van 5 tm. 7 november waarbij we hopen dat dan deze nieuwe golf beteugeld is en we wel verantwoord een activiteit kunnen organiseren. Personen die zich al aangemeld hebben en geld hebben overgemaakt kunnen, indien gewenst, een bericht sturen aan rollenbewaarder@attilalrp.nl voor terugstorting van het bedrag. Zonder bericht laten we het staan om te verrekenen met de eerstvolgende inschrijving.

Om toch positief te blijven en onze deelnemers toch iets aan te kunnen bieden heeft spelleiding van Elbaria aangekondigd een online-evenement te willen organiseren op zaterdagavond 28 augustus. Hierover zal binnenkort meer informatie beschikbaar komen.

Namens het bestuur van spelvereniging Attila,

Met vriendelijke groeten,
Gerlof Lutter – Rollenbewaarder Attila